Historie

En solfylt søndag sommeren 2006 var Børre Mortensen og hans kone Anne ute og gikk en tur på Berger i Vestfold. Børre og Anne har hytte i dette området. Turen gikk innom Fossekleiva Kultursenter. Her traff de Judith Sæther som driver kafé og pub, og etter en liten samtale ble det enighet om at han skulle ta med en kamerat og spille en lørdag i puben.

Det ble raskt trommet sammen en gruppe bestående av Børre Mortensen på sologitar, Viggo Moe på gitar, munnspill og sang og Børre Hermansen, også på gitar, munnspill og sang.

Deretter rasket vi i hop en samling av låter av Bob Dylan, Neil Young, Bruce Springsteen, Eagles, Eric Clapton, Arlo Guthrie, Kris Kristoffersen, Pink Floyd, JJ Cale, John Denver, Creedence C.R., Santana, Peter Green og mange flere. Låtene som ble valgt var låter som vi trodde folk ville like å høre.

Øyvind og Judith i Fossekleiva produserte plakater som ble hengt opp i området mellom Sande og Svelvik, og en haug med SMS`er ble sendt til venner og kjente. Datoen var satt til lørdag 22.07.06 og vi rakk å øve sammen en gang. Riktignok hadde Børre og Børre spilt sammen lenge, men Viggo var ny på laget. Så langt hadde vi ikke noe navn.

Lørdagen kom, og det gjorde også både hyttefolket og lokalbefolkningen. Til sammen tror vi det var ca. 90 mennesker innom den kvelden.  Barceeperen måtte innkalle ekstrahjelp for å holde unna. Etter stemningen og tilbakemeldingene å dømme var dette en kjempekveld for de fremmøtte. Ja, og for oss også !

I en av pausene fikk Mortensen en lys ide da det glapp ut "Dette var så moro at jeg tror vi må kalle denne gjengen for Kleiva Strengelag". Da var det gjort.

KLEIVA STRENGELAG VAR FØDT.

Historien videre kan dere lese under "Gjort og ugjort" et annet sted på nettsiden.